Če ste bili lansko leto nezadovoljni s svojo plačo, letos verjetno ne bo nič boljše. Večina zaposlenih lahko pričakuje minimalno plačo, ki se bo z naslednjim letom najverjetneje povečala za 3,8 odstotka. Kako se spopasti s to situacijo? Preberite si nekaj nasvetov.

1. Zahtevajte spremenljiv plačilni načrt

Veliko podjetij ima najmanj en primer široko zasnovanega spremenljivega plačilnega načrta, saj želijo obdržati delovno silo in pritegniti nove ambiciozne sodelavce. Ti finančni načrti vključujejo razne nagrade, bonuse in dodatke za učinkovitost. Če ste nezadovoljni s plačo, ki komaj pokrije vaše najosnovnejše stroške, se o tem posvetujte s kadrovsko službo. Jasno zastavite svoje cilje in se z nadrejenimi pogodite za primerno kompenzacijo, če zadane cilje dosežete.

2. Razmislite o premestitvi

Ni najpomembnejše, kaj delate, temveč kje. Delovna sila na enakem delovnem mestu lahko v različnih krajih in podjetjih prejema različno plačilo. Če ste med tistimi, ki bi drugje lahko zaslužili več, preverite, kakšne so vaše možnosti za premestitev. Seveda pa upoštevajte, da ne velja za vsa mesta enak življenjski standard in da bo tudi to vplivalo na vaše končno finančno stanje.

3. Zamenjajte delodajalca

Če se prihodki v vašem podjetju ne višajo, razmislite o tem, da se pridružite podjetju, ki mu gre bolje. Zvestoba samo enemu delodajalcu lahko začne omejevati vaše ambicije – tako delovne kot finančne.

4. Ne obupajte nad napredovanjem

Delodajalci se ne glede na dejanski profit podjetja pogosto izgovarjajo na negativne finančne napovedi. Toda tudi v času krize lahko pridete do napredovanja. Preberite si tri nasvete, kako:

* Naredite načrt. Poskrbite, da boste na delovnem mestu nezamenljivi. Če ima delodajalec vtis, da niste dobičkonosni, vas lahko kadar koli zamenja. Bodite razpoložljivi za dodatno delo, javite se za pomoč pri posameznih projektih in se potrudite, da boste izstopali iz množice.

* Beležite si vsako postajo na poti do napredovanja in poskrbite za to, da bodo vaši nadrejeni redno obveščeni o vaših zadnjih dosežkih. Naj bo jasno, koliko časa in denarja ste prihranili podjetju in v kolikšni meri ste odgovorni za nove, učinkovitejše metode dela. Če želite 10- ali 15-odstotno povišico, morate dokazati, da ste si jo zaslužili.

* Ne prosite – zahtevajte povišico! Veliko ljudi se v trenutku, ko bi se morali potegniti zase, ustrašijo. Povišanje plače za vas ne sme predstavljati miloščine, temveč nagrado za dobro delo. Če ste nadrejenim predstavili vse svoje delovne dosežke, se lahko samozavestno začnete pogovarjati o povišici. Nekoga, ki je nepogrešljiv, bodo težko zavrnili.

V Krki zvišali plače; minimalna ne bo nižja od 800 evrov

Potem ko so se s 1. avgustom vsem zaposlenim v družbi Krka, tudi vodstvu, osnovne plače zvišale za 2,3 odstotka, se je s 1. oktobrom zvišala tudi minimalna plača. Ta po novem za redno zaposlene ne bo nižja od 800 evrov neto, so povedal…

 

Vir: jogasmeha.si