Living room with air conditioner

Podjetje LG je po svojem prvem nastopu na Mostri Convegno prejšnji mesec napovedalo lansiranje vrste single in multi split klimatskih naprav v Združenem kraljestvu, ki delujejo z plinom R32.

Nova serija pametnih multi split klim LG ponuja zunanje enote (delovanje od 4.1kW do 18.7kW) in notranje enote, ki vključujejo stenske enote Artcool Mirror, Deluxe, Standard in Standard Plus, kot tudi 4-smerno stropno kaseto, stropno obešene enote in stropne kanalne enote.

Nove enote imajo koristi od povečane učinkovitosti R32,tako da dosežejo vrednosti SEER do 8,50 za zunanje enote s 4,1 kW, 5,3 kW in 6,2 kW, kar je enako nivojem A +++. Prav tako vse ostale enote izpolnjujejo standarde A ++. Uporaba brezkrtačnega enosmernega motorja omogoča nižje hitrosti, kar pomeni do 40% prihranka energije, medtem ko LG-jeva tehnologija Wide Louvre Plus Fin poveča zmogljivost ogrevanja s polno obremenitvijo za 11% in 6% COP v primerjavi z običajno tehnologijo.

LG-jeva tehnologija Smart Load Control omogoča novim multi split enotam, da prihranijo obratovalno energijo in samodejno uravnavajo temperaturo hladnega zraka glede na zunanjo temperaturo. Funkcija zaklenjenega zaslona, omogoča nastavitev sistema na ogrevanje ali hlajenje.

Nove zunanje enote imajo dvojni rotacijski kompresor in korozijsko odporni premaz Ocean Black Fin na izmenjevalniku toplote. Novi aksialni ventilator pomaga zmanjšati raven hrupa na zunanji enoti in izboljšati učinkovitost.

Dvojna tehnologija zaznavanja z uporabo temperaturnih senzorjev in senzorjev tlaka omogoča hitrejši odzivni čas do 30% pri hlajenju in 44% pri ogrevanju.

Kontrole

Vse enote lahko upravljate s pametnimi telefoni, ki ponujajo širok spekter funkcij, od preprostega vklopa / izklopa do izbire načina, nastavljanja temperature, nadzora energije, upravljanja filtrov in celo pametne diagnoze.

Poleg tega, da omogočajo enostaven dostop do kod napak klimatske naprave, lahko inženirji uporabijo LG Monitoring View za lahek pregled in spremljanje klimatskih naprav. Stanje enot, ki so nameščene na steno, je mogoče nadzorovati. Prav tako je možno diagnosticirati težave s priključitvijo enote na pametni telefon prek čipa SIMS.

Notranje enote

Notranje enote, ki so nameščene na steno, nudijo številne prednosti, vključno z vključitvijo plazemskega ionizatorja za odstranjevanje vonjav in škodljivih snovi. Prav tako imajo funkcijo avtomatskega čiščenja filtra in delujejo pri nizki ravni hrupa, ki znaša 19 dB.

4-smerna enota stropne kasete omogoča neodvisno delovanje lopatic, kar omogoča neodvisno krmiljenje vseh štirih kril in visokega stropa – do 4,2 m. Ta enota ima tudi možnost senzorja za zaznavanje človeka.

Stropne podometne enote imajo odtočno črpalko, ki samodejno odvaja vodo do višine 700 mm odtočne glave in ima dvojne termometre – enega v notranji enoti in drugega v daljinskem upravljalniku.

Raven hrupa nizkih statičnih vodov se je bistveno zmanjšala, čeprav se je ESP povečal. Raven hrupa znaša impresivnih 27dB.

Vir: https://multisplitklima.si

Leave a comment